Lofoten från vattnet – Get The Horizon

Bilderna i det här inlägget är tagna av Åke Lagercrantz och Thèrése Skarstedt.

Resan vi gjorde till Lofoten var genom företaget Get The Horizon som drivs av Frida och Dan. I dag ligger båten i Göteborg för vinterunderhåll men nästa sommar kommer den tillbaka till Lofoten och jag kan bara rekommendera att ni bokar en plats. Lofoten är häftigt som det är, men att ha fått se det från vattnet så som vi fick slår alla drömmar. Får ni chansen att göra samma resa så ta den.

Frida & Dan

Båten, Bishops Horizon, är byggd i Holland år 1900, är 33m lång inklusive klyvarbommen, 5,5m bred, har 2 master och 10 segel. Skrovet är av stål och inredningen är klassik för en båt, mycket trä och lite murrigt. Hytterna är små men mysiga, vissa har egen toalett andra får nyttja den gemensamma. Eftersom det är stålskrov och vattnet är konstant jätte kallt i Lofoten så rekommenderar jag pyjamas! Det var kallt på nätterna även om det var 25 grader på dagen. Trots det sov jag riktigt gott, det är något speciellt med att bi vaggad till sömn.

Under resans gång filmades det mycket med Dan & Fridas filmkamera som alla blev uppmuntrade att använda. Efter resan klippte Dan sedan ihop filmen ni kan se nedan, går ni in på deras kanal på youtube finns fler filmer från de andra turerna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *