En dag i Fiby Urskog

Efter sommarens fotokurs har jag börjat fota mycket, mycket mer. Men vi har bara ett kamerahus som jag och Åke har delat på vilket absolut funkar men i längden blir man lite begränsad av att hela tiden turas om. Det går inte att bara börj fota när ingivelsen kommer om den andra har kameran eller att tvinga fram inspirationen när Åke frågar om jag vill ha kameran ett tag. Så vi har helt enkelt köpt ett kamerahus till. Det blev en till Fuji X-T20 men den här gången bättre begagnad.

Såfort helgen kom packade vi ned kameror, objektiv och matsäck för att göra en liten mini fotovandring i Fiby Urskog Naturreservat 20km utanför Uppsala. Jag kan verkligen rekomendera en tur dit, det är en gammal skog som får vara orörd, det enda som underhålls är vandringslederna. Naturreservatet är väldigt litet men med en kamera i handen tog det oss ändå två timmar att gå runt. Jag vill gärna hitta ut i naturen mer och tänkte att jag skulle skapa en serie/kattegori här på bloggen med inlägg om olika platser i Uppland. Vad tror ni om det? Skulle det vara intresant att läsa om?

Jag kan tipsa om att ta vägen som leder fram norr ifrån. Den väg google rekomenderade oss från uppsala körde man på grusväg söderifrån sista biten och när vi hade ca 100m kvar till parkeringen var det en vägbom. Tydligen är vägen söderifrån privat väg så ta inte den, vi fick åka tillbaka hela vägen till Vänge för att tas oss dit. Vilket var den rätta vägen då vi nu såg vägskyltar mot naturreservatet.

Stigarna underhålls men det låg några fallna träd som man fick klättra över eller gå runt, stigarna är också täckta av mycket rötter och större stenar. Det är ingen svår stig men väl värt att ha ordentliga skor på sig.

Om ni vill ha mer information om Fiby Urskog och lära er vilka föreskrifter som gäller så kan ni läsa om det på Länsstyrelsens hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *