Fotovandring sista kvällen

Sista kvällen på vandringen tog vi oss upp till toppen på fjället för att få se solnedgången. Och vilken solnedgång! Redan under vandringen upp började ljuset att mjukna vilket resulterade i fler och fler bilder. Det är fantastiskt vad ljuset kan skifta och inte bara i styrka utan även nyans. Den här kvällen var det helt klart lättare att ta fina bilder. Det tillskriver jag främst ljuset men tar såklart även lite kredd för, det var ju ändå sista kvällen och något hade jag väll utvecklats 😉

Det var en lång väg upp och jag är oerhört glad att vi inte tog med packningen utan bara lite vatten och kamerorna. Väl uppe var det en stund kvar till solen skulle gå ned, vissa fotade annat medans några njöt av utsikten. Vi hittade några små gölar högst upp som blev sådär vackert svartblå i solnedgången, älskar den färgen på vattnet.

Många av mina bilder från den här kvällen går i en bränd orange ton, vissa ser ut att vara tagna i en öken miljö. Helt otroligt! Av alla bilder från den här vandringen så har jag nog sparat flest från den här kvällen, det är något med färgerna som tilltalar mig.

Vi stannade inte för hela solnedgången då vi behövde vara nere vid tälten igen innan det blev för mörkt. Samt att vi hade planerat att vakna innan soluppgången för att gå upp på en annan topp och fota den. Det innebar att vi fick 3 timmars sömn innan det var dags att ge sig ut igen. Tyvärr blev det inte alls lika bra bilder från den. Jag vet inte om det beror på hur trött jag var eller att vi inte hade en lika bra utsiktsplats för den. När solen väl kom upp bakom topparna för oss så var den redan så högt att ljuset hunnit bli hårt. Men en bild har jag sparat från den morgonen och den kan ni se sist i inlägget.

På vägen ned fösvan solen bakom horisonten och kylan i ljuset kom fram. Vilket gav en helt annan typ av bild med en annan färgskala minst lika vacker.

Sist ut är bilden från morgonen dagen efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *